zaterdag 18 juli 2009

Veilig motorrijden, wat kan je zelf doen?

De laatste jaren is er vanuit meerdere organisaties en instanties aandacht voor het gevaar dat motorrijders lopen in het verkeer. Motorrijders raken vaker betrokken in verkeersongevallen dan men zou vermoeden aan de hand van hun aandeel in het aantal gereden kilometers in vergelijking met andere voertuigcategorieën.
Het B.I.V.V. heeft in het begin van het motorseizoen 2009 opnieuw een campagne gestart die de problematiek van de motorrijders in het verkeer onder de brede aandacht van het publiek moest brengen.
In onze politiezone zijn er desondanks toch enkele ongevallen gebeurd waarin bromfietsbestuurders en motorrijders betrokken werden. Enkele ongevallen liepen spijtig genoeg dodelijk af.

We zijn nu midden in het motorseizoen en Politie Maasland brengt de problematiek van de motorrijder opnieuw onder de aandacht.
Motorrijders zijn lang niet altijd de oorzaak van de ongevallen waarin ze betrokken worden.
Toch zijn er zaken die ze zelf kunnen doen voor hun veiligheid.

Met toestemming van het B.I.V.V. werd hun folder met tips voor de motorrijders opnieuw verdeeld. Met affiches brengen we dit onder de aandacht. Op verschillende plaatsen liggen er ook folders ter beschikking van het publiek.

Tevens zal politie Maasland controles gaan verrichten met de veiligheid van motorrijders als doel.
Aandacht dus voor gevaarlijk rijgedrag door of ten opzichte van motorrijders en aandacht voor gevaarlijke technische mankementen, zoals slechte remmen, banden met onvoldoende hoofdgroef, enz...
Zo hopen wij een bijdrage te leveren aan de veiligheid voor motorrijders.

Hieronder vindt U een link naar de folder van het B.I.V.V.
folder BIVV motorrijden

Voor iedereen een plezierig touren en behouden thuiskomst!