maandag 16 juli 2007

Maaseik: Nieuwe toegangsregeling voormalige Stadswallen

Aan de achterkant van de woningen Everstraat, waar vroeger de zogenaamde zuidelijke stadswallen waren, werd een nieuwe toegangsregeling gerealiseerd.
De situatie is nog niet geheel heringericht. Het blijkt de bedoeling te zijn om er een plein aan te leggen. Momenteel is er een verharde weg aangelegd met een gele middenstrook. Aan de enige toegang tot deze weg staat een verkeersbord C5 met onderbord uitgezonderd garagehouders.
Enkel garagehouders hebben dus toegang tot deze weg.
Geregeld worden er controles op gehouden.
Deze weg moet immers de voornaamste verbinding worden tussen Kloosterbempden en zijn parkeergelegenheden enerzijds en de stadskern anderzijds.
Het is dus niet wenselijk dat het verkeer van voetgangers en fietsers daar wordt bemoeilijkt.
Momenteel zijn de stadsdiensten druk bezig om een definitievere regeling tot stand te brengen, rekening houdende met diverse belangengroepen. Voorlopig blijkt de hoofdbedoeling van het beleid : één wagen per woning aldaar toegang gaat toegang krijgen tot de straat, onder de voorwaarde enkel in zijn garage of vlak voor zijn garagepoort te parkeren.

De politie houdt voorlopig toezicht op het toegangsverbod en gevaarlijk en hinderlijk parkeren aldaar.
Wij hopen erop dat iedereen wil meewerken aan een veilige en aangename verbinding tussen de stadskern en de winkelcentrum / parkeergelegenheid Kloosterbempden.