woensdag 7 november 2007

Intrekking rijbewijs bij hoge snelheid.


Bij de aanpak van overdreven snelheid worden dagelijks controles gehouden. Zowel met bemande snelheidscontroles (gekend als "flitsauto"), als met de onbemande camera's als met geijkte politievoertuigen.

Naar jaarlijkse gewoonte werden eind oktober 2007 weer verschillende politieauto's geijkt.

Dat waren trouwens niet alleen maar herkenbare politievoertuigen.
Ook bij controles met onze anonieme geijkte auto's stellen we regelmatig nog snelheidsovertredingen vast.

Dat er een progressief boetesysteem voor snelheidsovertredingen bestaat, dat zullen de meeste weggebruikers stilaan wel weten. Daar is veel campagne over gevoerd. Je vindt een overzicht daarvan op de website http://www.wegcode.be/.

Let echter op: bij hogere snelheidsovertredingen hoort een rijverbod!

En niet alleen dat. Wanneer je bij een dergelijke hoge snelheidsovertreding staande gehouden wordt, dan moet de politie het Openbaar Ministerie daarvan in kennis stellen. De kans is dan bijzonder groot dat het rijbewijs van de overtreder onmiddellijk ingetrokken wordt voor de duur van 15 dagen. Vergis U niet, dit gebeurt regelmatig!

Een ruwe richtlijn : meer dan 30 km/U teveel binnen de bebouwde kom of meer dan 40 km/U te veel buiten de bebouwde kom en de overtreder heeft het zitten!

Let ook bijzonder op in de zone 30 in de schoolomgeving. Vanaf 51 km/U loopt een overtreder daar risico.

In de marge hiervan willen wij bijzondere aandacht vragen voor de snelheidsbeperking tot 70 km/U op de Rijksweg en voor de snelheidsbeperking tot 90 km/U op de Boslaan.